Bucurestiul patineaza in gol. Dupa 7 ani, lucrarile la Patinoarul Flamaropol au ajuns doar la 35%.

In: Bucuresti, Sector 3

UTI, una dintre firmele care lucrează la construcția patinoarului, a transmis, într-un răspuns pentru Libertatea că “termenul estimat de finalizare a lucrărilor este aprilie 2020”.

Patinoarul a fost închis în 2012, iar în 7 ani e gata doar în proporție de 30%, conform constructorului, peste 35% – potrivit autorităților. Din cauza diverselor probleme, ridicarea noii arene a început abia în septembrie 2017! Câștigătorul licitației contractului de 935.947,53 de lei fără TVA (circa 22.000.000 de euro) și Primăria se întrec în explicații. În februarie, PMB a vrut să rezilize contractul cu constructorul, asocierea de firma Astaldi-UTI!

2012 Singurul patinoar public de dimensiuni olimpice din București a fost închis. Tribunele, cândva gemând de lume, erau dezbrăcate de fani și triste. Fără curent, căldură, apă potabilă, cu geamuri sparte, mucegai și putregai. Patinatorii ajunseseră să se antreneze într-un mall, iar echipele de hochei au trebuit să bată sute de kilometri pentru a se antrena și a juca la Brașov sau în Harghita. În decembrie 2016, ei au fost directionați la patinoarul din Otopeni (Ilfov), construit de Ion Țiriac.

2014. Primăria Capitalei a atribuit contractul de execuție a patinoarului către asocierea de firme Astaldi-UTI.

2015. PMB a finalizat licitația, contestată inițial, și a semnat contractul.

Septembrie 2017. Construcția patinoarului din București a început.

Aprilie 2018. PMB anunța că, până la sfârșitul anului, echipele de hochei și patinatorii își vor putea desfășura antrenamentele pe un patinoar nou, modern.

Mai 2018. PMB anunța pe contul oficial de Facebook că ”după mai mulți ani de blocaje, Patinoarul Mihai Flamaropol prinde contur. 25% din lucrări au fost deja executate. Investiția va fi finalizată în vara anului viitor”.

Martie 2009. Într-o perioadă de aproape un an, lucrările au avansat doar cu 5%, maximum 10%!

9 ianuarie 2021 e data la care expiră autorizația de construcție afișata pe panoul șantierului de la patinoar

Citeste continuarea pe Libertatea.ro

Loading...
Back to top

Share Page

Close