CSA Steaua Bucureşti introduce o noua ramura sportiva: bobul!

In: Sport
Bobul este o nouă disciplină sportivă în componenţa Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, informează un comunicat remis AGERPRES.

Echipa de bob a CSA Steaua Bucureşti funcţionează începând cu 26 august. Antrenorul echipei este Paul Neagu, un reputat tehnician care pregăteşte şi lotul olimpic feminin de bob al României, cel care a făcut să răsune imnul naţional la CM din Elveţia (2018).

În ianuarie 2018, pe pârtia de la St. Moritz, echipajul format din Andreea Grecu şi Florentina Iuscu a obţinut titlul mondial la juniori. Elevele profesorului Neagu au învins alte 13 echipaje, printre care cele ale Germaniei, Austriei, Rusiei, Canadei, Elveţiei sau Marii Britanii, ţări cu un istoric şi un potenţial mult mai bogat decât al României.

Paul Neagu a început să practice bobul din 1974, din anii studenţiei, iar după 40 de ani, a reuşit să devină campion naţional, stabilind un nou record de longevitate sportivă. La vârsta de 60 de ani, a fost campion naţional al României în proba de bob patru persoane.

Noile sportive legitimate la Steaua Bucureşti sunt Andreea Grecu (pilot) şi Katharina Wick (frânar).

Andreea Grecu a concurat pentru România, ca împingător, la Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 (Soci/Rusia – locul 17) şi 2018 (PyeongChang/Coreea de Sud – locul 15). În 2017, ca împingător, la Campionatele Mondiale de seniori (Königssee) a obţinut medalia de bronz pe echipe. Ca pilot a câştigat medalia de aur în Campionatele Mondiale de juniori IBSF de la St. Moritz (2018), iar în 2019 a devenit vicecampioană mondială IBSF (Königssee), la o sutime de titlul mondial. În 2019, la Campionatele Europene a ocupat locul 4, la două sutimi de podium.

Începând din anul 2018, Federaţia Internaţională (IBSF) a introdus o nouă disciplină la bobul feminin: monobobul. La ultimele două concursuri de monobob din  Königssee şi La Plagne, Andreea Grecu a arătat calităţi deosebite, pe primii 50 metri câştigând starturile detaşat de celelalte concurente.

În anul 2015, Andreea Grecu a făcut parte din echipa României de atletism care a participat la Campionatul Mondial (Beijing). În anul 2017, Andrea Grecu a fost campioană naţională la proba de 100 metri.

Katharina Wick s-a dedicat bobului şi skeleton după 12 ani de atletism.

În prezent, componenţii echipei sunt la Câmpulung Muscel unde au loc probele de control înainte de sezonul competiţional. În perioada 6-8 septembrie, echipa feminină de bob 2 persoane va participa la Cupa României de starturi, Cupa Federaţiei de starturi şi Cupa DJST la bob.

By: Sector 3 Bucuresti Tags: , , ,
Loading...
Back to top

Share Page

Close