Firea: A fost finalizată prima clădire din programul de consolidări al Primăriei Capitalei

In: Stiri
Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat că a fost finalizată prima clădire din programul de consolidări al Primăriei Capitalei.Ea a vizitat joi clădirea din str. Blănari nr. 10, primul imobil finalizat în cadrul programului de consolidări început în urmă cu doi ani de Primăria Capitalei.

Costurile pentru consolidarea imobilului au fost asigurate de la bugetul local, încadrându-se în programul de finanţare implementat de Primăria Capitalei pentru a veni în sprijinul celor care nu au resursele financiare necesare pentru a-şi consolida locuinţele.

Astfel, familiile în care venitul net pe membru de familie este mai mic de 3.000 lei – salariul mediu net pe economie – nu plătesc nimic pentru consolidarea locuinţei. Suma este suportată în totalitate de la bugetul local, iar familiile în care venitul net total este mai mic decât de 3 ori salariul mediu net pe economie plătesc doar 50% din valoarea lucrărilor de consolidare, timp de 25 de ani, în rate egale, fără dobândă, se arată într-un comunicat al PMB.

„Compania Municipală Consolidări SA a demonstrat că, dacă te implici aşa cum trebuie, reuşeşti cu brio. Ne aflăm în prima clădire consolidată complet în cadrul programului derulat de Primăria Capitalei, un succes dacă avem în vedere că termenul de finalizare prevăzut în contract era de 36 de luni, iar Compania a terminat în doar 9 luni. În cel mai scurt timp, proprietarii se vor putea întoarce acasă, într-o locuinţă sigură, consolidată şi reabilitată, iar acest caz nu va rămâne unul singular. În curând, locatarii se vor putea muta în alte patru clădiri, la care Compania a terminat lucrările de consolidare şi se lucrează la finisaje. Dacă în ultimii 30 de ani în Bucureşti au fost consolidate doar 20 de clădiri, în ultimii 2 ani Primăria Capitalei lucrează în 200 de imobile aflate în prima clasă de risc seismic”, a declarat Firea.

Pentru lucrările de consolidare la imobilul de pe strada Blănari nr. 10 (alcătuit din subsol, parter, 2 etaje şi pod) s-au folosit peste 40.000 kg de fier, peste 1.000 mp de cofrag şi peste 200 metri cubi de beton.

În continuare, Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Lucrărilor cu Risc Seismic (AMRCCRS) şi Compania Municipală Consolidări SA lucrează în ritm alert pentru finalizarea lucrărilor de consolidare şi reabilitare la imobilele alăturate, respectiv Blănari nr. 2 (subsol+parter+ 3 etaje, 1.200 mp), Blănari nr. 6 – nr. 8 (subsol, parter şi 3 etaje). Aceste clădiri, cuprinse în lista imobilelor încadrate în clasa I de risc seismic – pericol public, au fost construite în anul 1870, fiind printre cele mai vechi imobile cuprinse în programul de consolidare al Municipalităţii, menţionează PMB.

Conform autorizaţiei de construire şi a proiectului tehnic, Compania Municipală Consolidări SA a efectuat lucrări de punere în siguranţă a elementelor arhitecturale şi structurale, apoi a demarat lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă, de refacere a clădirii şi aducere la starea iniţială.

Pe durata executării lucrărilor, toate persoanele care locuiau la aceste adrese au fost relocate în cele două blocuri de necesitate situaţie în Piaţa Naţiunilor Unite.

By: Sector 3 Bucuresti Tags: , , , ,
Loading...
Back to top

Share Page

Close