Ministerul de Interne precizează că viiturile au afectat 44 localităţi din 22 de judeţe

In: Actualitate
Ministerul de Interne precizează că, în ultimele 24 de ore, au fost afectate 44 localităţi din 22 de judeţe. Potrivit unui comunicat de presă, pompierii si autorităţile locale acţionează în sprijinul oamenilor pentru înlăturarea apei din case, pentru decolmatarea fântânilor, degajarea drumurilor şi în vederea evacuării preventive a oamenilor din zonele care ar putea fi afectate.

Patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani au fost daţi dispăruţi, o fetiţă de trei ani a murit, peste 100 de persoane au fost evacuate, 76 de locuinţe şi 132 de gospodării au fost afectate în urma inudaţiilor şi viiturilor produse de ploile abundente, conform Inspectoratului prntru Situaţii de Urgenţă, transmite News.ro.

Au fost inundații în Berceni, Valea Călugărească, Gherghiţa, Râfov, Albeşti Paleologu, Dumbrava, Câmpina, Sângeru, Lapoş, Urlaţi, Mizil, Sinaia, Ploieşti, Ceptura şi Bălţeşti, anunţă ISU Prahova, care a intervenit în cursul nopții cu motopompe.

În localitatea Lapoş, s-a produs o viitură care a afectat mai multe locuinţe, anexe gospodăreşti, autoturisme şi animale. Totodată, 100 de persoane au fost evacuate, acestea fiind cazate temporar la rude. În localitatea Valea Călugărească 29 de persoane au fost evacuate din calea apelor.

Unda de viitură a surprins şi localitatea Sângeru, unde o femeie şi 4 copii au fost luaţi de ape. Femeia a fost salvată, însă patru copii cu vârste cuprinse între 9 luni şi 6 ani au fost daţi dispăruţi.

By: Sector 3 Bucuresti Tags: , ,
Loading...
Back to top

Share Page

Close