Preotul slobod la gura a fost exclus de biserica Greco-Catolica. Chris Terheș e pesedist cu acte in regula

In: Politic

Dupa decizia de a se inscrie in politica, Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea s-a vazut pusa in situatia de a ii retrage preotului ”functiile sacerdotale”. In plus, Episcopia a anuntat ca se delimiteaza de orice declaratie a lui Chris Terhes.

”In urma liberei alegeri a parintelui Cristian Terhes de a se implica in politica, Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea face urmatoarele precizari: conform Dreptului Canonic al Bisericilor Orientale, clericii „nu vor lua parte activa in partidele politice”, drept urmare, Episcopia a decis ca parintele Cristian Terhes sa fie eliberat de exercitiul functiilor sacerdotale.

Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea se delimiteaza de orice afirmatie cu caracter politic atat ale parintelui Cristian, cat si a oricui altcuiva. Optiunea politica a parintelui nu reprezinta pozitia oficiala a Episcopiei noastre, ea fiind rezultatul manifestarii libertatii personale a parintelui.

Fidela Evangheliei iubirii lui Cristos pentru toti oamenii, Biserica Greco-Catolica din Romania promoveaza in mod permanent pacea, dialogul si buna intelegere intre oameni de credinte si opinii diferite.”, se arata in comunicatul Episcopiei.

Loading...
Back to top

Share Page

Close